Stiri

Prima zapada anul acesta in Cavnic

Potrivit ANM, în intervalul 28 octombrie, ora 13:00 – 29 octombrie, ora 10:00, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Intensificări temporare ale vântului cu viteze între 45 si 55 km/ora vor fi local si in restul zonelor, cu precadere in sud-vestul si nordul Maramuresului.

La Cavnic au aparut primele probleme în trafic. Potivit Vasile Dale, două autoturisme aflate în pasul ce leagă Cavnicul de Budești (Maramureșul Istoric) nu mai pot înainta din cauza derdelușului de pe drum.

 

Vă informăm că în judeţul Maramureş, din cauza ninsorii, pe DJ 184 Cavnic – Budeşti unii copaci au căzut pe partea carosabilă şi că există riscul să mai cadă. La această oră circulaţia este deviată, poliţiştii Serviciului Rutier se află în zonă pentru a-i direcţiona pe şoferi pe DN18, pentru a verifica dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă şi pentru fluidizarea traficului rutier. Până în acest moment nu au fost înregistrate evenimente rutiere în zonă, însă toate autovehiculele care nu au fost echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, au fost întoarse din drum.

Le reamintim şoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, îi sfătuim pe şoferi  să se informeze cu privire la condiţiile meteo înainte de a porni la drum şi foarte important, să respecte indicaţiile poliţiștilor

  • comunicat IPJ Maramures

 

Articol preluat de pe actualmm